Hoogmoed komt voor de val!

In mijn beleving is het nog September, maar de kerstballen en liedjes die om m’n oren vliegen attenderen mij er nogal dwingend op dat de feestdagen voor de deur staan. Ik kreeg zojuist een appje van mijn bestie met daarin een flyer voor een feest. Ze schreef dit lijkt me wel een leuk feest en ik denk dat de muziek heel vet zal zijn!

Ik lees de app en check de link nauwelijks ’Ik ga mee’ appte ik terug. Ze moest erg lachen. Ze schreef: Er staat Dresscode is: Dress to Impress, dat vindt ik wel leuk! Dus ik reageer: In dat geval zal ik dan mijn witte fluwelen catsuit aandoen van 20jaar geleden? (Ja, ik heb die shit nog en pas het ook nog steeds allemaal) daar ben ik toen mee van de trap gepleurd in de koepel, helemaal van boven naar benden, dus een memorabele catsuit. Zegt ze: zo en dan echt helemaal van boven naar beneden? Die trap is vet lang! I know! reageer ik.

Vraag me niks over de avond zelf want het spectaculaire einde heeft al mijn sweet memories om zeep geholpen. Dus ik liep me een partij looking good’’ te voelen de hele avond in mijn stralende witte fluwelen catsuit. De complimentjes waren niet van de lucht.

Aan alle goede dingen komt een einde zo ook aan deze avond. Dus ik catwalk naar de trap die naar de gardrobe leidt, blijft mijn hak toch haken achter de rand van de bovenste traptree… Intuïtief als ik ben voelde ik natuurlijk onmiddellijk dat dit niet goed ging aflopen.

De eerste treden glij ik in ontzagwekkende sneltreinvaart naar beneden en al glijdende breekt mijn hak af. Het glijden gaat over in een lijdzaam stuiteren op mijn ass en ik stuiter zeg maar van tree naar tree naar tree…. maar nog steeds scherp dus ik zag mijn hak nog links in mijn ooghoek. Snel strek ik al stuiterend mijn arm uit en gris mijn hak van de tree af en stuiter onstopbaar verder.

Needless to say dat ik geen enkele tree heb gemist 🙈, je bent grondig of je bent het niet.

Mijn lieve Cindy – zo maken ze ze niet meer 😉 – stond beneden reeds bij de gardrobe te wachten, dus ik druk vliegensvlug mijn bonnetje in haar hand en zeg ‘ik sta drie straten verderop buiten, zie je zo’.

Daar stond ik al klappertandend te shinen in mijn witte catsuit met mijn inmiddels zwarte ass in het stralende maanlicht.

Dus… als je me deze feestdagen voorbij ziet schuiven in een witte catsuit met een platte bil dan weet je hoe dat zo is gekomen.